2022: een terugblik

Wereldwijd was 2022 voor veel mensen een jaar vol uitdagingen. En toch hebben we, zelfs in deze moeilijke periode, laten zien hoe veerkrachtig we zijn. Zo ook bij Jeco Energies. Nog maar zeven maanden geleden werd ons bedrijf opgericht – een relatief korte periode waarin er toch veel is veranderd, zowel binnen de energiesector als daarbuiten. Gedurende deze tijd is ons streefdoel steeds hetzelfde gebleven: pionieren in industriële energievoorziening.

In 2022 hebben we de volgende stappen gezet:

1.  Jeco Energies ziet het levenslicht

Op 1 juni 2022 wordt Jeco Energies opgericht door de fusie van DSG België, DSG Nederland en GENS Rental, met CEO Bob Zegers aan het roer.

2. Overname van Dymotec

Jeco neemt Dymotec over, een bedrijf dat zich specialiseert in industriële automatisering. Hun expertise in elektrotechniek en automatisering vormt een fantastische aanvulling op het portfolio van Jeco Energies.

3. Jeco Energies NL / ZA

We richten Jeco Energies Nederland en Jeco Energies Zuid-Afrika op, waarmee we onze positie in de wereldwijde markt nog verder verstevigen.

4. 630 MVA aan transformatorcapaciteit

De transmissienetwerken van België en Nederland krijgen een enorme energieboost, we installeren maar liefst 630 MVA aan transformatorcapaciteit.

5. DP World

DP World , een van de grootste facilitators in de haven van Antwerpen, schakelt Jeco Energies in om de volledige elektrische installatie van de containerterminal te verzorgen.

6. Verhuurvloot

Onze verhuurvloot bereikt de kaap van maar liefst 550 MVA.

7. Loadbank-aanbod

Ons aanbod van loadbanks bereikt de kaap van 100 MVA aan uitgevoerde projecten.

8. Kos GR

We voorzien het Griekse eiland Kos van een 65 MVA-transformator.

9. Vele handen maken licht werk

Jeco Energies mag inmiddels rekenen op de inzet van 160 medewerkers!

10. Dymotec-project

Dymotec levert zijn eerste grote laadstationproject op met de installatie van meer dan 80 units.

11. VOKA award

Dymotec wordt beloond voor zijn innoverende rol in de sector en wint de VOKA-ondernemen award.

We zijn ontzettend dankbaar voor onze vele partners en cliënten die de laatste maanden tot zo’n geweldig avontuur hebben gemaakt. En we kijken er natuurlijk ook naar uit om de uitdagingen van 2023 met dezelfde ambitie en veerkracht aan te gaan.

Ga terug